Stenska klimatska naprava MSZ-AY je najnovejši model v seriji stenskih klimatskih naprav MITSUBISHI ELECTRIC.  Posebnosti tega modela so: bela matirana površina stenske enote, ki se nevsiljivo integrira v sodobno opremljene prostore, neslišno delovanje ob najnižji ventilaciji in najvišja energijska učinkovitost pri hlajenju. Ravno zato je stenska klimatska naprava serije MSZ-AY prava izbira za brezkompromisne uporabnike, ki prisegajo na dizajn, a hkrati želijo vrhunsko tehnologijo s številnimi funkcijami udobja, tako v dnevnem kot v nočnem času.

Razvijalci so napravo načrtovali tudi z mislijo na udobje, zdravje, čistočo in posledično dolgoletno zadovoljstvo uporabnika. Sestavni deli notranje enote so namreč premazani s patentiranim premazom proti oprijemanju prašnih in maščobnih delcev za zmanjšanje pogostosti čiščenja, vgrajen ima samočistilni način za preprečevanje plesni in neprijetnih vonjav ter filter Plasma Quad Plus s tehnologijo za odstranjevanje mikroskopsko majhnih delcev (PM 2.5) ter virusov in bakterij. Klimatska naprava se lahko upravlja z daljinskim upravljalnikom ali v oblaku, prek aplikacije MELCloud.


Slika: Arhiv Vitanest

Ključne lastnosti:

  • kompakten in eleganten dizajn, stenska notranja enota v beli barvi z matirano površino,
  • energijski razred A+++ pri hlajenju in A++ pri ogrevanju za modela 25 in 35 ter A++ pri hlajenju in ogrevanju za modela 42 in 50,
  • razpon modelov nazivnih hladilnih moči od 2,5 do 5,0 kW, grelne moči od 3,2 do 5,5 kW,
  • samo 18 dB(A) v najnižji hitrosti ventilacije pri modelih do 3,5 kW,
  • je lahko edini vir ogrevanja, saj ogreva do -20 °C zunanje temperature,
  • upravljanje prek daljinskega upravljalnika s tedenskim časovnikom,
  • dvojni usmerjevalnik zračnega toka,
  • čiščenje zraka z vgrajenim filtrom Plasma Quad +,
  • samočistilni način za preprečevanje plesni in neprijetnih vonjav s premazom proti oprijemanju prašnih in maščobnih delcev na izmenjevalniku, ventilatorju in vodilih izpiha zraka,
  • vgrajen Wi-Fi vmesnik za brezžični nadzor in upravljanje z aplikacijo MELCloud.

Mitsubishi Electric ponuja različne modele in tipe klimatskih naprav glede na umestitev v prostor, poleg stenskih še talne, stropne, kasetne in kanalske. Za podrobne tehnične informacije o novi klimatski napravi ali celotni ponudbi klimatskih naprav obiščite spletno stran www.vitanest.si.

Priporočamo, da preizkusite tudi spletni konfigurator in ugotovite, katera klimatska naprava je idealna za vaš prostor.

Če že imate klimatsko napravo Mitsubishi Electric, je še čas za izvedbo pomembnega opravila, ki zagotavlja učinkovito in varčno delovanje ter dolgo življenjsko dobo. Priporočamo čiščenje, tako pred nastopom sezone hlajenja kot pred sezono ogrevanja, če klimatsko napravo uporabljate tudi za ogrevanje. Pred poletnim zagonom klimatske naprave morate preveriti, ali so poti odvoda kondenzata proste, da se kondenzat ne bi vračal po ceveh nazaj in povzročil neljubo iztekanje vode iz notranje enote po stenah prostora. Najpomembnejše je čiščenje zračnih filtrov notranje enote klimatskega sistema. Umazani filtri povečajo porabo energije in sčasoma oslabijo delovanje klimatske naprave. Čisti filtrirni sistem ohranja učinkovitost klimatske naprave, nizko porabo elektrike in nenazadnje izboljša zrak v prostoru. Pogostost čiščenja zračnih filtrov je odvisna od več dejavnikov: velikosti prostora, števila uporabnikov in hišnih ljubljenčkov, navad uporabnikov, kot na primer čiščenja prostorov, kuhanja, kajenja ter posledično kvalitete zraka v prostorih. Čiščenje je enostavno opravilo in je opisano tudi v navodilih za uporabo klimatske naprave.

Čiščenje filtrov je eden od ključnih elementov za dolgo življenjsko dobo klimatske naprave ter prihranek energije. K dodatnemu prihranku energije pri hlajenju s klimatsko napravo lahko pripomorete tudi na druge načine. Nasvete najdete na naši spletni strani.

Avtor promocijskega članka: VITANEST d.o.o.

Slike: Arhiv VITANEST d.o.o.