Harley-Davidsonova znamka električnih koles, znana kot Serial 1, ima več privlačnih modelov e-koles, ki dajejo nekaj retro pridiha. Zdaj pa je podjetje podvojilo nostalgijo z električnim kolesom v stilu chopperja po meri, ki spominja na klasično kolo Schwinn Stingray.

In to menda ni zadnja zasnova e-kolesa po meri, ki jo Harley-Davison načrtuje za prihodnost.

Slika je simbolična.

Unikatna električna kolesa prodajajo na dražbi

Nova zasnova je del serije, znane kot “1-OFF”, v kateri izdelujejo edinstvena električna kolesa, ki jih nato na dražbi prodajo najvišjemu ponudniku.

Ta e-kolesa so zgrajena na enaki osnovni strukturi kot maloprodajna e-kolesa, ki jih ponujajo kot Serial 1. A vendar vključujejo pomembne detajle v estetiki in dodatkih.

Na primer, prvo kolo v novi liniji 1-OFF je znano kot MOSH/CHOPPER in ima nekaj resnih podobnosti kot chopper kolesa iz 60-ih.

Po meri prilagojeno električno kolo je zasnovano kot Serial 1, čeprav sta spremembe izvedla profesionalna izdelovalca helikopterjev Warren Heir Jr. in Kendall Lutchman pri JR’s Fabrication and Welding v Milwaukeeju.

MOSH/CHOPPER ima bleščeče modro barvo “Street Freak” s srebrnimi mikro bleščicami, ki spominjajo na šestdeseta leta prejšnjega stoletja, in tudi ročne črte z žebljički.

Dolg in nizek banana sedež je podprt s po meri izdelano sissy palico iz nerjavečega jekla in visokim krmilom.

Edinstveni slog je pomemben del izkušnje za lastnika e-kolesa

Direktor blagovne znamke Serial 1, Aaron Frank, je opisal idejo za serijo e-koles po meri:

»Prilagajanje je tako pomemben del izkušnje lastništva motocikla. Ljudje že desetletja spreminjajo svoja motorna kolesa, da odražajo njihov edinstveni slog in okus. Serija 1-OFF uporablja isti duh individualizacije in personalizacije za e-kolesa in ljudem pokaže, kako zabavno je ustvariti e-kolo, ki ustreza njihovi lastni edinstveni osebnosti.«

Pod pokrovom (tako rekoč) MOSH/CHOPPER ohranja veliko delov in lastnosti kolesa MOSH/CTY. Prisotni so motor s srednjim pogonom Brose, lastna zasnova baterije Harley-Davidson, hidravlične disk zavore TRP in Gates karbonski jermenski pogon.

Harleyjev lastni paket luči je še vedno prisoten, vključno s svetlimi žarometi in zadnjimi lučmi, vgrajenimi v okvir.

Toda z vsemi zabavnimi modifikacijami Serial 1 pričakuje, da ga bodo na dražbi prodali za precej višjo ceno. To je tudi njihov plan, v času objave je najvišja ponudba dosegla le 6.100 $.

Za primerjavo, MOSH/CTY je trenutno na voljo za 3.799 $. Vsekakor pa se po slogu ne more kosati z MOSH/CHOPPERJEM.

V spodnjem kratkem videu si oglejte vožnjo z e-kolesi po meri po Milwaukeeju:

E-kolesa z motociklistično miselnostjo

Serial 1 načrtuje izdelavo več teh edinstvenih e-koles po meri na leto. Zagotovo bodo zanimiva e-kolesa po meri z motociklistično miselnostjo pri izdelavi.

Ne morete zanikati, da je to kolo zares videti neverjetno. Če želite pogledati, kako je videti dejanska testna vožnja z e-kolesom Harley-Davidson, si oglejte spodnji video.

Avtor: J.J.

Vir: electreck.co