Skozi leta smo lahko videli veliko izjemnih Microsoftovih računalniških mišk. Tokrat pa je Microsoft v ospredje postavil trajnost in recikliranje, namesto inovativnega krmiljenja kolesc ali visoko natančnega DPI.

Ocean Plastic Mouse je izdelana iz 20 % reciklirane plastike iz oceana in embalaže, ki jo je mogoče 100-odstotno reciklirati.

Microsoft sledi cilju brez odpadkov do leta 2030

Microsoftova obljuba iz avgusta 2020, ko so sporočili, da bodo sledili cilju brez odpadkov do leta 2030 in pri embalaži do leta 2025 ustavili uporabo plastike za enkratno uporabo.

Majhna škatla, v kateri je pakirana miška Ocean Plastic Mouse, je izdelana iz recikliranega lesa in vlaken sladkornega trsa. To predstavlja korak k tej prihodnosti.

Microsoft omenja tudi brezplačen program za pošiljanje po pošti, tako da ljudje lahko pošljejo svojo staro miško v recikliranje.

Ocean Plastic Mouse iz reciklirane plastike iz oceana

V podjetju Microsoft se zavedajo resnosti onesnaženosti morja s plastiko. Njihova posebna računalniška miška Ocean Plastic Mouse vsebuje 20 % reciklirane plastike, pridobljene z morskega dna.

Plastične odpadke spremenijo v pelete, ti se sčasoma pomešajo z drugimi materiali, ki jih uporabijo za izdelavo te posebne miške.

Tehnične značilnosti računalniške miške Ocean Plastic Mouse

Računalniška miška Microsoft Ocean Plastic Mouse je opremljena z brezžično povezavo Bluetooth Low Energy. Ena baterija velikosti AA naj bi zadoščala za do 12 mesecev avtonomije. Če jo želite imeti, bo zanjo potrebno odšteti slabih 30 EUR.

Avtor: J.J.

Vir: theverage.com