Vodilni v podjetju Škoda so prvič javno potrdili, da želi Češka blagovna znamka razviti popolnoma električni športni avtomobil.
Da se na začetku dotaknemo še malo zgodovine blagovne znamke in nekaterih njenih najbolj prepoznavnih modelov. V nekem intervjuju je direktor za tehnični razvoj pri znamki Škoda Christian Strube dejal: »Škoda je na trgu že dolgih 120 let in vozila so polna čustev. Vendar kar prihaja na trg v prihodnosti, bo znamko Škoda popeljalo na sam vrh v panogi avtomobilizma.«

Strube je namignil tudi, da naj bi imelo njihovo prvo popolnoma električno vozilo pogon na zadnja kolesa. Enako kot model 110R Coupe iz sedemdesetih let. Tudi pri obliki je razkritih nekaj detajlov in vse kaže na to, da bo zelo podobne oblike kot ta kultni avto 110R Coupe vendar s to razliko, da bo popolnoma električen. Na sliki se lahko vidi, kako bo električni športni avtomobil videti.
Škodina različica Volkswagnove platforme MEB
Škodina študija bo predstavljala oblikovalske smernice novih avtomobilov iz kraja Mlada Boleslava, prav tako pa tehnološke spremembe znotraj znamke. Če sklepamo po napovedniku, bo študija pravi elegantni kupe, ki bo vsaj spredaj in zadaj vseboval tudi elemente superba in kodiaqa. Kot že zgoraj omenjeno, se bodo držali prvotne oblike avtomobila 110R Coupe, ki je bil v sedemdesetih letih pravi prodajni hit.

Škoda bo pokazala svojo interpretacijo Volkswagnove platforme MEB za električna vozila. Čehi bodo avtomobil predstavili na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Šlo bo predvidoma za neposredno napoved prvega električnega avtomobila Škode, ki ga nameravajo izdelati leta 2020.
To ne bo le električna različica obstoječega Škodinega modela, temveč namensko razvit nov model na osnovi Volkswagnove platforme električnih vozil MEB. Zagotavljala naj bi moč in dinamiko saj bo motor z močjo 302hp nameščen na vsaki osi. Baterija pa naj bi imela kapaciteto vse tja do 310 kilometrov.

Prva delno električna škoda bo priključni hibrid superb.
Imate v lasti električno vozilo tudi vi?

Avtor: J.J.